خانه / اطلاعات مدیریتی / استاندارد / یونجه خشک مورد مصرف در خوراک دام

یونجه خشک مورد مصرف در خوراک دام

 

یونجه خشک مورد مصرف در خوراک دام

یونجه گیاهی علوفه ای است ، که از سابقه تاریخی بسیار کهن برخوردار است و در بعضی منابع
، قدمت این گیاه را به ابتدای تاریخ مربوط دانسته اند.
تاریخ کشت یونجه در ایران به حکومت مادها و هخامنشیان می رسد و در زمان حمله خشایار
شاه به یونان ( ۴٩٠ سال قبل از میلاد مسیح ) این گیاه نیز برای تغذیه اسب ها به یونان و سایر
کشورهای اروپایی برده شد و در آن ایا م تحت عنوان علف مادها ١ معروفیت یافت و شاید
نامگذاری یونجه با توجه به مطلب اخیر صورت گرفته باشد .در بین نبات علوفه ای ، یونجه به
علت کیفیت ، خوش خوراکی و دارا بودن ذخائر غذائی نظیر پروتئین ، مواد معدنی و بعضی
ویتامین ها اهمیت خاص یافته است.
کشت یونجه در طول سالیان متمادی در مناطق سازگار شود . بنابراین ، به همین دلیل این گیاه
به عنوان برترین گیاه علوفه ای از سطح زیر کشت بیش از ۵٠٠ هزار هکتار در کشور برخوردار
است، که شامل چندین توده (عمدتا با نام محلی ) است . این توده ها عبارتند از : یونجه
همدانی ، یونجه بمی ، یونجه یزدی ، یونجه نیک شهری ، یونجه بغدادی و قره یونجه ، که هر
کدام از این توده ها شامل کوتیپ های ٢ مختلف و مطلوبی می باشد.
 
در ارتباط با ارزش غذائی یونجه ، تحقیقات مختلف انجام شده در ایران و خارج از کشور نشان
می دهد، که عواملی نظیر شرایط رشد و نمو گیاه، نحوه برداشت، نحوه خشک سازی ، نحوه
حمل و نقل علوفه ، شرایط انبارداری ، تغذیه گیاه در مزرعه ، وجود آفات و بیماری و علف های
هرز ، در کیفیت علوفه ١ و ارزش غذائی ٢ آن ، تاثیر فراوان دارد . هر چند که زمان برداشت و
اینکه گیاه در چه مرحله ای از رشد برداشت گردد، می تواند تاثیر زیادی روی کیفیت علوفه
داشته باشد . برداشت زود هنگام یونجه می ت واند به تولید علوفه خشک بسیار مطلوب منتهی
گردد و برعکس با افزایش سن گیاه که همراه با افزایش فیبر و لیگنین است، شاهد کاهش
میزان پروتئین ، قابلیت هضم و مقدار انرژی در علوفه خشک خواهیم بود.
تحقیقات مختلف نشان داده است، که به طور کلی افزایش میزان فیبر و کاهش مواد مغذی در
گیاه موجب پائین آمدن قابلیت هضم و جذب علوفه برای دام می گردد و بهترین عامل تعیین
کننده مقادیر مختلف فیبر در گیاه مرحله رشد گیاه است و برای دستیابی به علوفه ای که از
کیفیت بالا برخوردار باشد، بایستی پیش از آغاز گلدهی برداشت ، صورت گیرد . در غی ر
اینصورت با افزایش عمر گیاه و شروع رشد زایشی ضمن افزایش میزان فیبر ، از کیفیت علوفه
کاسته می شود . تغییرات میزان پروتئین خام ٣ و کل ماده غذائی جذب ۴ مهمترین عامل در
تعیین خواص کیفی علوفه خشک یونجه محسوب می شود . بنابراین در تعیین کیفیت علوفه
خشک یونجه ، مشخ ص نمودن دو مورد اخیر از اصلی ترین اقدامات محسوب می گردد، و
استاندارد نمودن این کیفیت مقوله ای است، که مورد توجه تولید کننده و خریداران علوفه
خشک یونجه است . بنابراین وجود اطلاعات کافی از تمامی مواردی که خواص کیفی یونجه را
تحت الشعاع قرار می دهد، برای افراد مذکور به ویژه تولید کنندگان از اهمیت فراوان برخوردار
است. بررسی ها نشان می دهد، که علوفه خشک یونجه به عنوان ماده اولیه ، نقش مهمی را در
فرآیند تولید مواد غذائی مختلف برای تغذیه دام ، طیور و آبزیان ایفاد می نماید .

منبع :استاندارد۸۰۱۷ چاپ اول

یونجه

URL Shortener | Poliv Developers | http://poliv.ir/1036
QR Code | POLIV.IR

درباره پیمان ذوالفقاریان

مهارت ها • تحقیقات بازار، تحلیل رقبا، موقعیت یابی محصول، ابداع و Executin • کارآفرینی • مشاوردهی در امر مدیریت • استراتژی کسب و کار • برنامه ریزی کسب و کار • برنامهریزی استراتژیک • توسعه تجاری • مدیریت تغییر • توسعه کسب و کار جدید • تحلیل کسب و کار • مدیریت پروژه • مشاور • مدیریت عملیات • مدیریت • پژوهش • بازار یابی • تحقیقات بازار • ارتباطات بازاریابی • مدیریت بازاریابی • استراتژی • برنامه ریزی پروژه • بودجه • تحلیل بازار • شروع یو پی اس • مدیریت رویداد • امور مالی • استراتژی بازاریابی • کسب و کار بین المللی • تحلیل و بررسی • تحلیل رقابتی • مذاکره • فروش بین المللی • ادغام و مالکیتها • مدیریت تیم • توسعه محصول • مدیریت تولید • رهبری تیم • بهبود فرآیند کسب و کار • آموزش • CRM • صلیب کاره رهبری تیم • توسعه سازمانی • مدیریت فروش • ساختمان تیم • هوش تجاری • پیش بینی • مدیریت زنجیره تامین • بازاریابی بین المللیPeyman Zolfagharian - Skills • Market Research, Competitor Analysis, Product Positioning, Devising & Executin • Entrepreneurship • Management Consulting • Business Strategy • Business Planning • Strategic Planning • Business Development • Change Management • New Business Development • Business Analysis • Project Management • Consulting • Operations Management • Management • Research • Marketing • Market Research • Marketing Communications • Marketing Management • Strategy • Project Planning • Budgets • Market Analysis • Start-ups • Event Management • Finance • Marketing Strategy • International Business • Analysis • Competitive Analysis • Negotiation • International Sales • Mergers & Acquisitions • Team Management • Product Development • Product Management • Team Leadership • Business Process Improvement • Training • CRM • Cross-functional Team Leadership • Organizational Development • Sales Management • Team Building • Business Intelligence • Forecasting • Supply Chain Management • International Marketing

حتما ببینید

تحلیل بازار بذر گیاهان علوفه ای

تحلیل بازار بذر گیاهان علوفه ای

گزارش مورخ بیستم ژوئن سال 2017 ، شبکه بین المللی بازار ، درخصوص تحلیل بازار بذر گیاهان علوفه ای بر اساس انواع (یونجه،شبدر،ری گراس،کاسنی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.