درجه بندی دانه کتان
بر اساس استاندارد های موجود در زمینه درجه بندی دانه کتان که برای کمک به بازرسان ، وارد کنندگان ،صادر کنندگان و مصرف کنندگان تهیه گردیده ،در زمینه ارزیابی بو ،وقتی که دانه های معیوب شده از حرارت موجود هستند ، دانه کتان بویی بسیار شبیه بوی دود را متصاعد می کند.دانه کتان حاوی بوی “دود” به عنوان دارای بوی “ترشیدگی” در نظر گرفته می شود.مگر اینکه دلیلی بر حضور یک ماده سوخته شده از آتش در محموله یا نمونه اولیه وجود داشته باشد. چنانچه این ماده سوخته شده از آتش در محموله یا نمونه اولیه وجود داشته باشد. دود بعنوان بوی ناخوشایند در نظر گرفته می شود.دانه کتانی که مشخصا واجد بوی کپک زدگی ، ترشیدگی ،یا بوی ناخوشایند باشد به عنوان بی درجه ارزیابی می گردد.
یادداشت خبری :
کتان اصالتاً متعلق به سرزمینهای ساحل مدیترانه شرقی تا کشور هندوستان میباشد و احتمالاً برای نخستین بار در منطقه هلال حاصلخیز توسط کشاورزان پرورش یافت. گیاه کتان به شکل گستردهای در اتیوپی و مصر باستان کشت میگردید. در کشور گرجستان، در غارهایی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ است، کتانهای خشک شدهای کشف شدهاست که مربوط به ۳۰ هزار سال پیش از میلاد است. کانادا، چین، روسیه، هند، انگلستان، آمریکا، اتیوپی، قزاقستان، اوکراین و آرژانتین به ترتیب ده کشور برتر تولیدکننده کتان در جهان هستند.

