ویژگی های پودر پر
ویژگی های پودر پر (خوراک دام و طیور) در استاندارد شماره سه هزار مورد اشاره واقع می گردد.
پودر پر محصولی است از پرهای تمیز ، سالم و فاسد نشده عاری از سایر مواد حاصله از کشتارگاه طیور که به کمک فشار و بخار آب هیدرولیز شده باشد بدست میآید. محصول بدست آمده بایستی عاری از مواد اضافی باشد. لازم به ذکر است که در تهیه پودر پر نباید از مواد تسریع کننده عمل هیدرولیز استفاده کرد.
برای تبدیل پر به پودر عمل هیدرولیز نقش تعیین کننده دارد. این عمل در دیگ پخت دو جداره که در داخل مجهز به به همزن و همچنین دارای دو دریچه یکی در بالا برای ریختن پر به داخل آن و دیگری در زیر به منظور خروج محصول است میباشد. معمولا پر در داخل دیگ تحت فشار ۳ اتمسفر در حرارت ۱۵۰ درجه سلسیوس همراه با بخار آب و به مدت نیم ساعت تبدیل به پودر قابل هضم میشود که پس از خشک شدن از دریچه زیرین خارج شده و قابل مصرف میگردد.
* – ویژگی های فیزیکی :
– رنگ : رنگ پودر بر حسب نحوه تهیه و رنگ پر از نخودی روشن تا قهوه ای روشن متغیر میباشد.
– بو : پودر پر دارای بوی مخصوص به خود است.
** ویژگی های شیمیائی :
پودر پر باید دارای ویژگی های جدول شماره ۱ باشد :
جدول شماره ۱ –
ردیف | ویژگی ها | درصد وزنی | روش آزمون |
1 | رطوبت | حد اکثر 8 | شماره استاندارد ۳۲۱ ایران |
2 | پروتئین * | حداقل 78 | شماره استاندارد ۴۵۷ ایران |
3 | چربی | حداکثر 5 / 4 | شماره استاندارد ۴۱۵ ایران |
4 | فیبر | حداکثر 2 | |
5 | خاکستر کل | حداکثر 5 / 3 | شماره استاندارد ۳۳۲ ایران |
6 | کلسیم | 3 / 0 | شماره استاندارد ۵۷۱ ایران |
7 | فسفر | 8 / 0 | شماره استاندارد ۵۱۳ ایران |