سالانه یک سوم غذای تولیدی جهان تبدیل به پسماند میگردد
سالانه یک سوم غذای تولیدی جهان تبدیل به پسماند میگردد، براساس اهداف سازمان FAO، ریشهکنی گرسنگی هدف دوم سازمان ملل در سند جهانی توسعه پایدار است . این در شرایطی است که هر سال بخش بیشتری از زمینهای کشاورزی برای رسیدن به این هدف زیر کشت بذرهای مهندسی ژنتیکی شده و آفتکشهای شیمیایی میروند.
گزارش سازمانهای بین المللی به مقدار قابل توجه پسماند محصولات غذایی در طول زنجیره تولید به مصرف اشاره می نماید.بعنوان مثال فرهنگ مصرف کننده که در اواسط این زنجیره قرار دارد با سیاست های بهینه سازی مصرف کردن عامل موثری در میزان تولید پسماند غذایی است. در قسمت نهایی چرخه تولید، فرآوری ونحوه بازیافت پسماند غذا نیز تاثیر بسیاری بر جلوگیری از کاهش پسماند منابع غذایی دارد. برنامه ریزی برای کنترل استراتژیک تولید پسماند در قالب پروژه های لجستیک معکوس در نظر گرفته می شود. استراتژی های مدیریت پسماند بر اساس طرح های کنترل از مزرعه تا سفره تعریف می گردد.و به عبارت دیگر زنجیره تولید تا مصرف کنترل و ارزیابی می گردد.
به گزارش خبر گزاری های بین المللی ، سوئیس بهعنوان یکی از مهمترین کشورهای موفق در زمینه بازیافت پسماند غذایی، در سال های اخیر بیش از ۵۰ درصد انواع پسماند تولیدی را بازیافت نموده است. این در شرایطی است که در سال ۲۰۰۸ بیش از ۵ میلیون تن زباله شهری در سوئیس تولید شده که بخش قابل ملاحظه ای از آن بازیافت گردیده است. این کشور با درصد بازیافت بیش از ۵۰ درصد در این زمینه دربین کشورهای پیشرفته قرار دارد.صنایع فرآوری پسماند در قالب فرآوری محصولات برگشتی زنجیره تولید از هدر رفتن آن ها جلوگیری و مجددا آن ها را به چرخه تولید باز می گردانند. در این پروسه استفاده از فناوری های نوین متناسب با ظرفیت های محلی باعث کاهش هزینه های مربوط به فرآوری می گردد.

