تولید پروتئین حشرات
در حال حاضر تولید غذا در جهان با چالش های تغییر اقلیم و افزایش جمعیت و رقابت بر استفاده از زمین های کشاورزی مرغوب روبه رو است، در حالی که از نظر بیشتر متخصصین، تولیدی بهره ور است که کمترین مخاطرات زیست محیطی و کمترین استفاده از منابع کمیاب مانند آب شیرین را به همراه داشته باشد. از اهداف مهم روش های جدید تولید پروتئین کمک به کاهش تنش های زیستی و غیرزیستی است زیرا از نگرانی های مهم در رابطه با چرخه های تولید محصولات غذایی ،وجود تنش های زیستی است که از عوامل مهم کاهش عملکرد زنجیره غذایی هستند و از جمله راه حل های غلبه بر این دغدغه کاربرد و استفاده از شیوه بازیافت پسماند های کشاورزی و غذایی با هدف متنوع سازی و افزایش تولیدات پروتئینی است. در جهت حفظ امنیت غذایی و حرکت به سمت توسعه پایدار، افزایش کمی و کیفی منابع غذایی یک محور اساسی است. پیش بینی فائو جهت افزایش ۶۰ درصدی تولید مواد غذایی طی دو دهه تاییدی بر این مدعا است.
بر اساس پیش بینی های سازمان های بین المللی مانندFAO نظام تغذیه سنتی جهان به سمت تحولات عمده ای در حرکت است.موضوعاتی مانند افزایش تقاضا ، کیفیت مواد غذایی و محدودیت منابع طبیعی از ارکان اصلی ساختار تولید غذا بر پایه اصول توسعه پایدار می باشد. امنیت غذایی نسل های آینده بر اساس طراحی جدید زنجیره تولید غذا با هدف حفط محیط زیست امکان پذیر می باشد.
تامین نیاز های غذایی جمعیت رو به افزایش جهان که طبق پیش بینی سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۹ میلیارد نفر خواهد رسید ،نیازمند رویکرد جدیدی به زنجیره تولید محصولات غذایی است.
شیوه های مختلف افزایش بهره وری در طول زنجیره تولید مواد غذایی بویژه استفاده از فناوری های منطبق با شاخص های اخلاق زیستی و سلامت مصرف کنندگان از عوامل تضمین توسعه پایدار است. بعنوان مثال کاهش پسماند های مواد غذایی از طریق بازیافت و برگشت آن به چرخه تولید محصولات غذایی یکی از راهکار های برقراری امنیت غذایی است.
جامعه آینده نیازمند فعالیت هدفمند و پیچیده درفرآیند تولید ،فرآوری تا مصرف مواد غذایی است که به ازآن بعنوان گذار از ساختار نظام سنتی مواد غذایی یاد می گردد .تحولات نظام غذایی در حوزه های مختلفی قابل بررسی است که بر اساس تعریف برخی صاحبنظران در بخش های مختلف قابل تعریف است.
سازمان کشاورزی ایالات متحده (USDA) در سال ۱۹۹۰ قانونی درباره غذا، کشاورزی، حفاظت و فعالیت تجاری تدوین نموده است. طبق این قانون، واژه کشاورزی پایدار به معنای یک سیستم یکپارچه از تولیدات گیاهان و حیوانات است که دارای کاربردهای مکانی خاصی بوده و در طولانی مدت انجام می شود.
سازمان جهانی خواربار و کشاورزی “فائو” استفاده ازحشرات را به عنوان روشی برای تأمین امنیت غذا، رفع سوءتغذیه و بهبود شرایط بهداشت جهانی توصیه کرده است ،در حال حاضر دو میلیارد نفر از مردم دنیا از ۴۴ نوع حشره خوراکی به عنوان منبع اصلی پروتئین استفاده میکنند، حشرات، منابع غنی پروتئین، روی، آهن، ویتامین، املاح، پتاسیم، کلسیم و منیزیم بوده از نظر غذایی با ارزش محسوب میشوند و بیشتر در آسیای شرقی مورد استفاده قرار میگیرند.در بعضی مناطق کشورهایی مانند تایلند، کشورهای واقع درآمریکای جنوبی، آفریقا، استرالیا، اندونزی، مالزی، کامبوج، چین، کره، لائوس، ژاپن و مکزیک استفاده از حشرات برای مصارف غذایی رایج می باشد.
بر اساس آمارسال ۲۰۱۲ که توسط دانشگاه واخنینگن هلند تهیه شده است ، تنوع حشرات در کشور های مختلف متفاوت می باشد.

